Skip to main content

Política

La CUP presenta llista i programa per “recuperar Gramenet”

  • Toni Salvador

La CUP-Gent de Gramenet continua donant passes endavant cap a la contesa electoral del 28 de maig, on esperen reconquerir la seva posició al plenari colomenc després de perdre-la en les darreres eleccions municipals. Sota el lema de "recuperar Gramenet per la gent", els anticapitalistes van presentar el passat dissabte 15 els eixos principals del seu programa i la llista oficial amb la qual es mesuraran a la resta de partits amb l'objectiu de "construir una alternativa al poder establert". L'acte va comptar amb la intervenció i suport de la diputada al Parlament Eulàlia Reguant, qui va destacar la importància de la presència del projecte d'unitat popular en l'àmbit municipal.

El cap de llista de la CUP, Aitor Blanc, així com el número tres, Carles Valls, i l'exregidora de SOM Gramenet, Patrícia Lafuente, van desvetllar els àmbits més rellevants del programa. La voluntat de crear una ciutat sostenible a través de parcs verds a cada districte i passejos que els uneixin, així com l'aprofitament de les aigües termals subterrànies per la calefacció d'edificis municipals i pels equipaments esportius serà un dels cavalls de batalla.

En l'àmbit de la seguretat, van prometre impulsar el treball comunitari i reteixir les xarxes de barri, redactar un pla de xoc contra la pobresa i construir un parc d'habitatge públic per a les famílies sense llar i per impulsar l'emancipació dels joves. Un altre dels punts clau de la formació, segons van destacar, és l'impuls d'un nou Pla Popular participatiu per analitzar i projectar els reptes de la ciutat actual i de futur.

Pel que fa a la llista, entre els 27 noms destaca la presència de persones fortament vinculades amb els moviments veïnals de la ciutat i en altres espais com, entre d'altres, el cooperativisme, com és el cas del mateix Blanc; el feminisme, representat per la il·lustradora Pili Parra; el moviment contra l'especulació urbanística i en defensa de l'habitatge digne, donada la presència de membres de la PAHV-Gramenet com en Juan Pastor, i de la lluita de la gent gran i els pensionistes, com és el cas de Teresa Franco. Finalment, el candidat colomenc va anunciar que el pròxim 6 de maig la CUP celebrarà l'acte de presentació de candidats a escala nacional a Santa Coloma. Consulta a continuació la llista sencera:

  1. Aitor Blanc Aranjuelo
  2. Teresa Franco Presas
  3. Carles Valls Bauçà
  4. Raquel Poveda Barea
  5. Oscar Torrente Artero
  6. Pili Parra Utrillas
  7. Jordi García Jané
  8. Marta López Molins
  9. Juanjo Gallardo Romero
  10. Patricia Lafuente Rodríguez
  11. Fermín Chueco Artero
  12. Manuela Morales Extremera
  13. David Aranda Checa
  14. Alba Calvo Lallave
  15. Manel Zaragossa Salgado
  16. Fe Bogaz Vega
  17. Víctor Godino Olmo
  18. Anna Pérez Rodríguez
  19. Sergi Caravaca i Fernández
  20. Conxita Ripollès Heras
  21. Mª Carmen Casado Sierra ("Maika")
  22. David Requena Cunill ("Panxeta")
  23. Núria Casas Gómez
  24. Àngel González Lara
  25. Josep Pitarque Narejos
  26. Marga Manzanares Mestre 
  27. Juan Pastor Guerrero

Suplents:

Gabriel Andrés Manzanero
Marina Renau Cerrillo
Jaume Abelló Teruel
Carme Moreno García
Marta Oller Roig
David Ardit Soler
Sara Martin Comas (“Samy”)
Fadoua Harrak
Miguel Ordóñez Ortega
Pepi Ratón Asensio