Actualitat

12-11-2018-tapiat.jpg

La Policia de Santa Coloma ha detingut 15 joves d'origen magrebí per agredir sexualment a una noia a l'estació de la Línia 9 a la parada de Can Peixauet, i posteriorment apunyalar al seu acompanyant quan aquest va intentar defensar-la. Tres dels quinze detinguts ja han quedat en llibertat. 

Continuar llegint

15-10-18-besos.jpg

Espectacular crescuda del riu Besòs

  • Xavi Chica

Els efectes de la borrasca produïda per l’huracà Leslie s’han fet notar a la nostra ciutat després d’una nit i matinada d’intensa pluja.Les precipitacions que han caigut per tot el territori català han permès veure el riu Besòs baixant amb una intensitat que feia molt temps que no es veia.

Continuar llegint

05-09-18-millenials.jpg

L’Ajuntament vol aprovar aquest setembre les bases regulatòries dels ajuts per facilitar i promoure l’accés a habitatges de lloguer a menors de 38 anys, l’anomenada generació millenial. Els ajuts seran com a màxim de 200 euros mensuals, 2.400 euros a l’any, per accedir a pisos que es lloguin a Santa Coloma. A més de les ajudes directes per sufragar el lloguer, el programa també preveu que l’Ajuntament es faci càrrec de les despeses de gestoria i les mensualitats de fiança que s’avancen per formalitzar els contractes de lloguer, i que suposen una inversió inicial important. El màxim en aquest cas serà de 1.300 euros.

Continuar llegint

12-10-2018-tabaquisme2.jpg

Els professionals dels sis centres d’atenció primària de Santa Coloma (Can Mariné, Llatí, Singuerlin, el del carrer Major, Santa Rosa i Fondo) han ajudat a deixar de fumar un total de 2.055 colomencs en el darrer any del total de 17.887 persones fumadores que han atès en aquest període de temps. Això suposa una taxa d’èxit en la cessació de tabac del 12,5 per cent, molt per sobre de la que es venia registrant fins ara (6,6 per cent en l’any anterior).

Continuar llegint

8-11-18-Can-Franquesa.jpg

Els colomencs del barri de Can Franquesa porten diverses setmanes mobilitzant-se amb l'objectiu que s'hi instal·lin escales mecàniques en aquesta zona de la ciutat. Per això, s'està duent a terme una campanya de recollida d'empreses a la qual, segons Teresa Jiménez, presidenta de l'associació de veïns, ja s'han sumat més de 1.000 persones. "Volem presentar una instància per reunir-nos amb l'Ajuntament i estudiar com resoldre els problemes de mobilitat que hi ha a la nostra zona", explica Jiménez.

Continuar llegint

10-10-2018-basura.jpg

Més de 16 milions en neteja a Santa Coloma

  • Xavi Chica

Més de 15 milions d’euros costarà la neteja ciutadana, en tots els àmbits, segons les dades previstes del pressupost per al 2019 de l’Ajuntament de Santa Coloma. Aquesta quantitat es veurà augmentada de manera important respecte la d’enguany degut a l’actualització bianual dels preus pactada en els diferents contractes i a l’augment d’equips i maquinària en alguns dels serveis, com la recollida de mobles.

Continuar llegint

03-07-2018-Ciba.jpg

El govern municipal del PSC considera que la seva proposta de crear un espai transversal per a la dona a l’antiga fàbrica CIBA compta amb l’aval i el suport explícit de la ciutadania, recollit en el darrer Pla d’Acció Municipal (PAM). En un ple extraordinari convocat a instàncies de SOM Gramenet i Gent d’Esquerres, el portaveu socialista, Esteve Serrano, va recordar que sis de les primeres deu peticions del PAM es podran materialitzar amb l’actual projecte. “No és pas una decisió caiguda del cel”, va incidir Serrano. Per aquesta raó, el vot contrari dels socialistes va rebutjar la creació d’un grup de debat que aprofundís en la proposta per a la CIBA.

Continuar llegint

28-05-2018-pins.jpg

A l'eruga processionària, a la sequera dels últims anys i als forts episodis de calor propis dels estius més recents se'ls ha unit, des de fa un parell d'anys, una altra amenaça letal que pot acabar amb tots els pins pinyers del nostre entorn més proper: l'escarabat Tomicus destruens, un insecte que perfora els arbres que estan més febles. Si no s'actua a temps, es calcula que la població de pins que pot arribar a desaparèixer en tota la serralada litoral és d'uns 600.000 exemplars.

Continuar llegint

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.