Actualitat

03-07-2018-Ciba.jpg

El govern municipal del PSC considera que la seva proposta de crear un espai transversal per a la dona a l’antiga fàbrica CIBA compta amb l’aval i el suport explícit de la ciutadania, recollit en el darrer Pla d’Acció Municipal (PAM). En un ple extraordinari convocat a instàncies de SOM Gramenet i Gent d’Esquerres, el portaveu socialista, Esteve Serrano, va recordar que sis de les primeres deu peticions del PAM es podran materialitzar amb l’actual projecte. “No és pas una decisió caiguda del cel”, va incidir Serrano. Per aquesta raó, el vot contrari dels socialistes va rebutjar la creació d’un grup de debat que aprofundís en la proposta per a la CIBA.

Continuar llegint

28-05-2018-pins.jpg

A l'eruga processionària, a la sequera dels últims anys i als forts episodis de calor propis dels estius més recents se'ls ha unit, des de fa un parell d'anys, una altra amenaça letal que pot acabar amb tots els pins pinyers del nostre entorn més proper: l'escarabat Tomicus destruens, un insecte que perfora els arbres que estan més febles. Si no s'actua a temps, es calcula que la població de pins que pot arribar a desaparèixer en tota la serralada litoral és d'uns 600.000 exemplars.

Continuar llegint

Gat feral

La protectora colomenca Veu Animal ha anunciat la posada en marxa d'un centre de recuperació de gats de carrer en un local de Santa Coloma per atendre gats malalts o ferits i, un cop curats, tornar-los a les seves respectives colònies. Ara com ara la protectora prefereix no revelar la ubicació d'aquest centre per evitar possibles abandonaments a les seves instal·lacions.

Continuar llegint

Lluís Hernàndez

La Comissió d’Amics i Amigues de l’exalcalde Lluís Hernández, formada per la Favgram, el Casal del Mestre, Iniciativa per Catalunya,  el Centre Excursionista Puigcastellar i Fòrum Grama i amb el suport de l’Ajuntament, ha publicat un quadern de 40 pàgines que repassa de forma esquemàtica i amena la vida del capellà  colomenc amb el títol Lluís Hernández. L’home que cercava la utopia.

Continuar llegint

12-10-2018-tabaquisme2.jpg

Els professionals dels sis centres d’atenció primària de Santa Coloma (Can Mariné, Llatí, Singuerlin, el del carrer Major, Santa Rosa i Fondo) han ajudat a deixar de fumar un total de 2.055 colomencs en el darrer any del total de 17.887 persones fumadores que han atès en aquest període de temps. Això suposa una taxa d’èxit en la cessació de tabac del 12,5 per cent, molt per sobre de la que es venia registrant fins ara (6,6 per cent en l’any anterior).

Continuar llegint

22-05-18-Jeronimo-Serrano.jpg

Jerónimo Serrano, fill de jornalers andalusos, va néixer a "La Guàrdia", Jaén, va començar a treballar amb 13 anys com a aiguader dels recol·lectors de cotó. Va ser allà on va tenir els seus primers contactes amb la lluita política ja que (sense adonar-se) ho va captar una cèl·lula comunista a la qual assistia d'aigua i encàrrecs en clau política. Un enllaç d'aquesta cèl·lula va contactar amb ell una vegada a Badalona (la seva primera ciutat catalana a la qual va immigrar amb 17 anys). Va militar al PSUC sent el responsable del repartiment del "manifest comunista" durant diversos anys.

Continuar llegint

Lluís Hernàndez

La primavera a Santa Coloma ja s’associa amb un esdeveniment social i cultural de primer ordre a la ciutat, la Diada de la Primavera de la Serra d’en Mena i els quatre barris que la conformen: el Raval, Santa Rosa, Safarejos i Fondo Alt. Enguany la Diada viurà la seva quarta edició el proper dissabte 5 de maig, una proposta a favor de la conviviència, el civisme i la diversitat teixida directament per les entitats i els veïns i veïnes dels quatre barris. Ho farà amb una gran festa a l’antic parc del Motocròs, actualment l’actual Parc dels Pins.

Continuar llegint

Metro

La Federación de Asociaciones de Vecinos de Santa Coloma (Favgram) quiere que  el proyecto, ya aprobado, de la prolongación de la línea 1 de metro hasta el centro de Badalona se inicie cuanto antes. Así se expuso en la reciente asamblea anual que la federación celebró el pasado 14 de abril y en la que se abordaron otros muchos temas que preocupan a los vecinos y vecinas de la ciudad. 

Continuar llegint

  • 1
  • 2
Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.