Skip to main content

Política

ERC traça el seu model de ciutat: escola, família i treball

  • Toni Salvador

"Escola, és a dir, aprendre; família, és a dir, estimar; i treball, és a dir, treballar". Els tres pilars que, segons el grup local d'ERC a Santa Coloma, tothom vol que funcionin, i que seran els tres pilars que sostinguin el programa republicà de cara a les eleccions municipals. Ahir divendres 14, el cap de llista i candidat a l'alcaldia, Gabriel Rufián, va exposar el seu model de ciutat a l'auditori de l'Institut Puig Castellar, acompanyat de grans personalitats d'ERC com Oriol Junqueras i Marta Vilalta i on va continuar eixamplant la confrontació directa amb el PSC de Núria Parlon. "En aquest proper cicle no ens enfrontem a partits, ni governs ni alcaldes. Ens enfrontem a règims que compren voluntats" va dir Rufián.

Pel que fa a les propostes republicanes, el candidat va posar el focus únicament en els tres eixos, escola, família i treball, que prioritzaran de cara a la contesa del mes de maig. Sobre l'educació, Rufián va prometre la construcció de tres escoles bressol a tres barris estratègics de la ciutat -Fondo, Centre i Singuerlín-, la millora i ampliació d'instal·lacions de tots els centres educatius de la ciutat i, finalment, una inversió de 800 mil euros per un reforç d'anglès a cada escola.

En l'apartat de les famílies, el republicà va insistir en la construcció de la segona residència per la gent gran i en la contractació de 40 nous policies locals. En addició, va prometre destinar 7 milions a la compra d'habitatge de lloguer social, la construcció de 500 pisos per la gent jove de la ciutat i la inversió de dos milions més per la neteja de la ciutat.

Pel que fa a l'últim eix, el treball, Rufián va centrar-se en les empreses establertes a Santa Coloma, a les quals va prometre una potenciació del polígon del Bosc Llarg, avantatges fiscals per empresaris durant els primers cinc anys i, en relació amb els treballadors, duplicar els plans d'ocupació fins als set milions d'euros que, al costat de la inversió de la Generalitat, sumarà un total de 14 milions.

Fotografies: Andreu Fernández