Skip to main content

Política

El Parlament aprova la segona residència pública de gent gran

  • J.M. Roca

El Parlament de Catalunya va reprovar ahir l’actuació del conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, per participar en un acte polític a Santa Coloma on va vincular la creació d’una segona residència pública als resultats d’una formació política en les eleccions municipals. Únicament els 33 diputats d’ERC van votar en contra. La resta de partits i no adscrits van ser favorables a la reprovació perquè suposava un menysteniment de les institucions de Catalunya i un ús inapropiat del carrer de Conseller de la Generalitat.

A més, el Parlament va reconèixer per unanimitat que la Generalitat té la competència en la construcció, la dotació de serveis i de personal en l’àmbit de les residències. També, aquesta vegada amb l’abstenció de Junts -però el vot afirmatiu d’ERC- va aprovar la constatació de que el Govern no disposa d’una programació territorial de Serveis Socials Especialitzats des de 2018. Finalment, el Parlament va instar al Govern, amb els vots favorables de tots els partits, inclòs ERC, que és el partit que governa, i l’abstenció de Junts, a que es portin a terme, en el termini de dos mesos, les modificacions de crèdit necessàries en el pressupost de 2023 que possibilitin la redacció del projecte i la posterior construcció i gestió d’una residència pública de gent gran a Santa Coloma.

D'aquesta manera, la globalitat dels partits han aprovat que la segona residència als terrenys de Les Vinyes que ha de cedir l’Ajuntament  sigui una realitat sense més dilació que la que marquin els temps de construcció i licitació.