Skip to main content

Política

Chema Corral repassa la història del PSUC colomenc en un llibre

  • Xavi Chica

Demà 21 d'abril a la biblioteca Singuerlín-Salvador Cabré es farà la presentació del llibre El PSUC a Santa Coloma de Gramenet. 1936-1979, escrit per l'exregidor Chema Corral i Belorado. L'acte començarà a les 19 hores i les persones que vulguin assistir-hi han d'enviar un correu electrònic al mail Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. per fer la inscripció. Organitzarà aquest acte En Comú Podem Santa Coloma. 

El llibre, editat per Ediciones Carena i amb pròleg de Carme Molinero, dona a conèixer el paper del PSUC a Santa Coloma de Gramenet des de la seva fundació, el 1936, fins a les eleccions municipals de 1979 i ens explica, des de Santa Coloma, la Catalunya metropolitana de les migracions dels anys 50, 60 i 70 del segle passat. Aporta innovació historiogràfica i contribueix a recuperar la memòria històrica i democràtica de Santa Coloma des de l’acció del PSUC a la ciutat.

L'autor aborda els aspectes polítics, socials i econòmics més significatius i la seva repercussió a la localitat, i ho fa analitzant els posicionaments, les actuacions i la participació dels militants psuqueros als moviments reivindicatius i antifranquistes que van anar configurant l’esdevenir històric de Santa Coloma.