Skip to main content

Política

Trapero és restituït com a cap dels Mossos d'Esquadra

  • Xavi Chica

El colomenc Josep Lluís Trapero torna a ser el cap dels Mossos d'Esquadra. Així ho ha comunicat el Departament d'Interior fa pocs minuts. D'aquesta manera, el major torna al capdavant del cos després que l'Audiència Nacional l'absolgués dels delictes de sedició i desobediència.

Trapero va estar al front del cos entre 2013 i 2017: fins a l'abril de 2017 com a comissari en cap i a partir d'aleshores, i fins al seu cessament en virtut de l'article 155, com a Major, la categoria jeràrquica més alta del cos policial català. 

El colomenc va guanyar molta popularitat l'agost del 2017 per la seva gestió dels atemptats a Catalunya d'aquell mes. 

El dia 4 d'octubre de 2017 va ser citat com a imputat per Carmen Lamela, jutgessa de l'Audiència Nacional, com a investigat per un presumpte delicte de sedició pels fets ocorreguts els dies previst i durant el referèndum de l'1 d'octubre. 

En una segona compareixença el 16 d'octubre de 2017, la fiscalia va demanar presó incondicional per la inacció dels Mossos durant l'1 d'octubre. Arran d'aquests fets, la jutgessa li imposà la retirada del passaport i l'obligació de compareixences quinzenals com a mesures cautelars. El 28 d'octubre de 2017 el BOE va publicar la seva destitució en aplicació de l'article 155 de la Constitució Espanyola. Ara ha acceptat tornar a recuperar el càrrec. El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha agraïit els serveis al comissari en cap sortint, Eduard Sallent, que ocupava el càrrec des del juny de 2019.