Skip to main content

Política

Ciutadans reclama mesures més dures contra l'okupació

  • Xavi Chica

Serà un dels temes que s'abordaran en el ple municipal telemàtic d'aquesta tarda (18h). El grup municipal de Ciutadans presentarà una moció on reclamarà més mesures i més contundents per fer front a les okupacions il·legals a Santa Coloma de Gramenet. Entre elles, C's proposarà la creació "d'una unitat especial de la Policia Local destinada a la prevenció d'aquesta problemàtica, l'elaboració d'un cens d'habitatges ocupats a la ciutat i posar a disposició de la ciutadania una oficina d'assessorament" a les persones que siguin víctima d'una okupació. 

Ciutadans planteja aquest debat amb dades a les mà que mostren com Catalunya és la comunitat autònoma amb més creixement d'okupacions il·legals en els últims mesos, una realitat de la qual no queda al marge Santa Coloma. 

El portaveu de Ciutadans a Santa Coloma, Dimas Gragera, també ha lamentat la imatge que es dóna permetent "que en ple centre de la ciutat es produeixin okupacions sense que el govern local faci res". Gragera, juntament amb la resta d'edils del partit, es va fotografiar divendres passat davant un d'aquests edificis okupats. Ciutadans considera que el dret a l'habitatge s'ha de garantir invertint en pisos socials, però mai vulnerant el dret a la propietat dels veïns i veïnes de la ciutat.