Skip to main content

Política

200 persones es manifesten contra la inhabilitació de Torra

  • Xavi Chica

Al voltant de 200 colomencs i colomenques van concentrar-se ahir a la Plaça de la Vila en senyal de rebuig per la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, que va ser notificada ahir pel Tribunal Suprem. La protesta va traslladar-se després fins a la cruïlla de la Rambla Sant Sebastià, on es va tallar el trànsit durant una estona. 

Els manifestants van mostrar el seu enuig per "l'enèsim atac contra la institució més important del país", en aquest cas personalitzada en el president de la Generalitat, que va negar-se a acatar l'ordre de despenjar una pancarta a favor dels presos polítics. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va entendre que aquest gest vulnerava la neutralitat de les institucions públiques. La desobediència del president ha acabat en la seva inhabilitació, notificada ahir 28 de setembre, i que pot suposar probablement un avançament electoral a Catalunya. 

La concentració sobiranista d'ahir també va demanar la llibertat i independència de Catalunya i l'amnistia pels presos del Procés.