Skip to main content

Esports

Més problemes per la manca d’instal·lacions cobertes a la ciutat

  • Josep M. Roca

A l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Santa Coloma li creixen els problemes. L’anunci de Xavier García Albiol, alcalde de Badalona, de recuperar el poliesportiu de La Colina per l’ús de les entitats de la seva ciutat ha estat l’esclat definitiu per trobar solucions a les problemàtiques de manca d’instal·lacions condicionades per a l’esport federat que hi ha a la ciutat.
D’entrada, sembla difícil que no hi hagi espai a La Colina, un poliesportiu que usen diversos clubs de Santa Coloma que tenen dins els seus equips força nens i nenes que viuen a la zona fronterera de Badalona (i que a la nostra ciutat no paguen la taxa que sí que aplica Badalona als menors de 18 anys). Tot i que cal esperar que hi hagi algunes entitats afectades que hagin d’acomodar-se en un altre espai.

A més, el pavelló del Raval es tancarà alguns mesos per obres necessàries de remodelació i condicionament i les entitats que hi tenen seu també hauran de reubicar-se. A més, hi ha els equips que juguen a la pista descoberta de Prat de la Riba (es va treure la carpa el passat estiu) i que reclamen jugar sota cobert. A Santa Coloma funcionen, a més dels esmentats espais, el Poliesportiu Nou, el pavelló Juan del Moral i el poliesportiu de La Bastida que ja estan pràcticament col·lapsats. Podrien usar-se pistes de col·legis, amb les complicacions que això té, però que  poden ser una solució provisional.

El Departament d’Esport també contempla la possibilitat d’habilitar altres espais disponibles a la ciutat, com la pista d’ús obert que hi ha a la cruïlla entre Cinto Verdaguer i la Pallaresa i altres per condicionar-los i fer-los útils  posant-hi carpes de cobertura i vestidors. També es pensa a remodelar cobrint tot l’espai de les pistes de Prat de la Riba per fer-hi un macrocomplex esportiu amb dues pistes de futbol sala (i dins de cada pista, tres de bàsquet) que alleugeririen el problema. Clar que el temps per fer aquestes obres seria un altre problema, per l’escàs marge.

Perquè el previst poliesportiu de Can Zam, un projecte que té una dotació de l’Estat de 5M que obliguen a acabar-lo a finals de 2027, és una solució de futur si s’aconsegueixen els diners per fer-lo. Els tècnics d’Esports estan cercant una solució per a la temporada vinent. Un esforç que també hauran de fer els polítics als despatxos per tractar de minimitzar el problema.