Skip to main content

Esports

Es projecta una piscina i una pista polivalent en Can Zam

  • Josep M. Roca

Finalment, els 5 milions d'euros que el grup d'ERC al Congrés espanyol va aconseguir de l'anterior executiu de Pedro Sánchez es destinaran a la construcció d'un equipament poliesportiu a Can Zam. El sorprenent element principal, una piscina olímpica (de 50 metres de llarg) va ser anunciat per l'alcaldessa Núria Parlon a la sessió de l'Audiència de pressupostos. L'únic condicionant per rebre la subvenció per realitzar aquest equipament és que ha d'estar acabat el 2027. El pavelló necessitarà almenys 10.000 metres quadrats de la superfície de Can Zam, a la zona on ja s'havien previst equipaments esportius, sota l'avinguda Francesc Macià.

Les necessitats que cerca cobrir, segons la memòria descriptiva enviada a Madrid, inclouen les disciplines de natació (amb vestuari exclusiu), gimnàstica rítmica, gimnàstica artística, patinatge, ball i activitats per a gent gran.

A més, es vol que el nou edifici, que tindrà dues plantes, satisfaci les necessitats d'ampliació d'espais per aixoplugar les disciplines amb més federats a la ciutat: futbol sala i bàsquet. Cada planta tindrà les seves pròpies grades. El projecte es troba en fase de licitació del concurs de redacció d'aquest, i el guanyador s'hauria de conèixer el març del pròxim any. El cost s'ha valorat, en una primera estimació molt optimista, de 16 milions d'euros. Als 5 milions de la subvenció, se n'unirien 4 de la Diputació, 6 de l'AMB (el que es pensa dedicaran ambdues institucions a inversions a la nostra ciutat) i 1 que posarà el mateix Ajuntament.

Fet el projecte, caldrà veure si n'hi ha prou.