Skip to main content

Esports

La FE Grama torna el futbol juvenil a la màxima categoria

  • Josep M. Roca

Històric. Quinze anys després, la FE Grama juvenil retorna el futbol colomenc a la màxima categoria, la divisió d’Honor. L’equip de Manu Peláez ha sabut enfrontar les dues finals contra filials d’equips potents, Barça i Cornellà, amb coratge, entusiasme, il·lusió i, sobre tot, encert.

EL futbol base colomenc mostra els evidents signes de recuperació que proclama en les seves intencions fundacionals la Fundació Grama, en una tasca que encara necessita de molta feina, però que es va reeixint. La junta de la FE Grama que presideix Antonio Morales ha aconseguit l'èxit en menys de deu anys. Enguany, a més, han ascendit l'Infantil B i l'Aleví C.

El triomf, clau i merescut, per 0-2 davant el Cornellà B dona l’ascens a la Divisió d’Honor, la màxima categoria estatal, a la FE Grama. L’acompanyarà el CF Badalona, amb el colomenc Arnau Roca a les seves files i com a jugador que ha disputat mes minuts de la plantilla a la Lliga. El derby veïnal seguirà la propera temporada.

A Cornellà, a més del brillant paper de l’equip –que va saber patir i aguantar l’avantatge que proporcionava el primer gol de Pau Mata al primer minut de la segona part. Un gol anul·lat i una pilota el pal van fer patir més del compte als altres protagonistes de la jornada: els afeccionats de la Grama que van omplir les grades del Municipal de Cornellà.

El seu suport incondicional malgrat l’excessiva calor i la seva presència, més de mig miler de persones, van mostrar un cop més la força de l’entitat. Befode, en el minut 94 feia el segon. Ja no es patiria més a la grada, tot el contrari. Va ser l’hora de saltar a la gespa i celebrar l’èxit que només tenia un precedent. Fa onze anys que el futbol de Santa Coloma no assolia aquesta categoria.

Un passat fosc i mal explicat

La venda –comunicada a la assemblea de socis un cop feta l’operació- per 120.000 euros del futbol base a principis de la segona dècada del segle per la junta i el president Rafael Osuna van marcar l’ostracisme del futbol base colomenc.

Una malversació esportiva per la pèrdua del capital humà i esportiu i una mala gestió que van ser las causes de la caiguda en picat i els deutes de l’entitat blava, obligada a malviure  l’exili esportiu. L’equip, que a principis dels 2000 era el tercer club de Catalunya pel futbol base, havia tocat fons malbaratant el seu capital. El Nou Camp Municipal es quedava buit.