Skip to main content

Esports

Laia Aleixandri deixa l’Atlético i fitxa pel Manchester City

  • Toni Salvador

La colomenca Laia Aleixandri finalitza la seva etapa a l’Atlético de Madrid i posa rumb al Manchester City. Després de cinc anys amb els matalassers, la jugadora ha decidit canviar d’aires, a la cerca de la màxima competició europea.

Tot i que el fitxatge encara no s’ha anunciat oficialment, Aleixandri sí ha comunicat la seva marxa a l’Atlético. A l’últim partit contra el SD Eibar, junt a les dues capitanes Amanda Sampedro i Silvia Meseguer, que també abandonen l’Atlético, va poder acomiadar-se de l’afició al Wanda Alcalá de Henares. Emocionada, va declarar que “des del primer dia he notat l'afecte, la proximitat, m'he sentit un de vosaltres ,i sens dubte, us ho he d'agrair”. “Sou la millor afició!”, va concloure.

El City, tot i un dels grans transatlàntics del vell continent, ha perdut força aquesta temporada. Les de Manchester van caure a la primera ronda de Champions contra el Reial Madrid i, fins fa no gaire, ni tan sòls eren entre les tres primeres de la lliga anglesa. Enguany són terceres i opten a la competició europea, però el club té clar que necessita un cop de timó si volen optar a guanyar-la.

Una vida a l’elit

Amb la fi del seu contracte, els rumors sobre la marxa d’Aleixandri han sigut la tònica al mercat de futbol femení. Segons apunten publicacions com The Telegraph i FutFem.com, la jugadora porta des d’abril en conversacions amb els sky blues. Tot i això, segons ha pogut saber El mirall.net, la jugadora ha tingut un ampli ventall d’equips opositors a la Champions. Barça o Madrid eren alguns dels més ben col·locats a la puja, però ha sigut el Manchester City qui s’ha emportat el premi.

Després d'iniciar-se a les categories de formació del CD Arrabal-Calaf, on dominava sense pràmbuls, va ser el FC Barcelona qui decidí apostar per ella. Després d'anys al planter blaugrana, ja apropant-se al primer equip, la falta de confiança per consolidar el seu debut la va ajudar a marxar, sobretot després de rebre l'oferta de l'Atlético de Madrid, el qual en aquells moments era líder indiscutible del panorama nacional.

Tot i la proximitat de la jugadora a la ciutat de Santa Coloma, que potser ennuvola la verdadera envergadura de la seva figura, és una de les grans perles del futbol nacional. Amb tan sols 21 anys és un dels pilars del conjunt blanc-i-vermell, d’on era una de les capitanes. I amb la selecció,amb la qual ha sigut subcampiona del món amb La Rojita, és una habitual de Jorge Vilda, seleccionador nacional. Recentment, la jugadora ha contribuït a l'absoluta en la seva classificació al proper Mundial.