Skip to main content

Economia

L’Agrupació plantejarà als seus socis quin futur volen tenir

  • Josep M. Roca

L’any 2024 serà de transició per a l’Agrupació del Comerç i de la Indústria de Santa Coloma. Així es desprèn del succeït a l’assemblea de socis celebrat dimarts passat. En ella, la presidenta Laia Muñoz va explicar a la vintena d’assistents que la junta directiva ha dedicat els darrers mesos ha activat treballs per aconseguir una diagnosi de l’entitat i del que necessita el comerç local.

A partir d’ara, serà el moment dels socis per contestar a través de les xarxes un qüestionari específic que pretén servir d’eina per modular un pla estratègic de L’Agrupació en els quatre anys vinents. L’estudi previ, fet amb especialistes i persones lligades al comerç colomenc d’ara i d’abans, ha elaborat una sèrie de possibles propostes entre les quals els associats hauran de triar quines posar en marxa i amb quina prioritat.

Amb poc més de 180 associats, L’Agrupació es planteja també canvis formals que inclouen el logotip de l’entitat, la pàgina web, tot l’entramat virtual que inclou la venda en línia (Marketplace) i la targeta ciutat de fidelitat, un ambiciós projecte que s’ha d’acabar de definir amb les aportacions de l’enquesta que s’enviarà als socis.

Tot i que el canvi estructural estava pensat fa temps, l’experiència viscuda en les darreres festes de Nadal en què L’Agrupació va haver d’anar a remolc de les decisions preses pel consistori, sense opció ni capacitat per generar el seu propi treball, han acabat per decidir la directiva a treballar una alternativa amb el suport dels socis.

L’Agrupació va aprovar un balanç de l’any 2023 que indica unes pèrdues de 3.835’41 euros són un total de 368.610’75 euros de despesa. Pel 2024, el pressupost aprovat és només de 276.848’04 euros, gairebé cent mil euros menys que l’anterior. “Hem pressupostat únicament les partides que són segures, ja que els socis decidireu què hem de fer i segons quines siguin, buscarem els ingressos per fer-ho”, va indicar Laia Muñoz.  

L’agrupació entra en un procés de canvi que cerca fer les coses “mirant cap al futur”, segons la presidenta.