Skip to main content

Economia

Aprovades les bases d'adjudicació dels pisos de Les Oliveres

  • Marina Tovar

L'ampliació del parc d'habitatges protegits de Santa Coloma avança amb diferents projectes a la ciutat. En el ple de febrer, s'han aprovat les bases inicials d'adjudicació dels pisos del complex dels Oliveres. Els 16 habitatges, reservades per als colomencs menors de 36 anys, seran adjudicades abans de l'estiu entre les persones inscrites al Registre de Sol·licitants d'Habitatge protegit. La permanència en aquesta llista s'ha de renovar anualment.

Entre els requisits generals per a poder accedir a un d'aquests pisos, a més dels esmentats, es troben no ser titular de cap altre pis i disposar d'uns ingressos anuals de la unitat de convivència d'entre 17.210,30 i 45.894,14 euros (si és una persona) o 17.742,48 i 47.313,54 euros (per a dos membres).

Els habitatges, d'entre 51 i 55 metres quadrats, vindran sense mobiliari, i el preu del seu lloguer oscil·la entre els 380 i 412 euros, depenent de la superfície. Els serveis es pagaran a part. 

Construcció de 420 nous habitatges

En el ple de febrer, el consistori també va ratificar un conveni amb l'Institut Metropolità de Promoció de Sòl i Gestió Patrimonial (IMPSOL) de l’AMB per a construir 420 nous habitatges protegits, 271 per a llogar i 149 en venda.

D'aquests nous habitatges, 168 dels pisos en lloguer es construiran en un tercer edifició en el Front Fluvial del Raval. L'ajuntament també cedirà finques al carrer Sant Pasqual per a construir 107 viviviendas protegides més, entre les quals haurà de lloguer i de compra. Al carrer Julia Romera Yañez es preveu la construcció d'altres 58 pisos i es contempla posar 25 nous habitatges al carrer Joaquim Talavera.

La data de construcció i adjudicació d'aquests pisos encara no està especificada, tot i que la voluntat del consistori és que s'acabin abans de la fi del mandat.