Skip to main content

Economia

3,5 milions per impulsar el projecte ‘Treball als barris’

  • Carlos Alcivar

El Servei Públic d’Ocupació a Catalunya (SOC), amb la col·laboració de l’Ajuntament, destinarà 3,5 milions d’euros per la 16a convocatòria del projecte ‘Treball als barris’. Gestionat a través de Grameimpuls, aquest projecte pretén afavorir al voltant de 1.300 persones en situació d’atur dels diferents barris de Santa Coloma i als de la Serra d’en Mena.

A través d’actuacions formatives, la convocatòria ‘Treball als barris’ està formada per set programes destinats a diferents col·lectius amb problemes d’inserció laboral. Un dels primers programes en curs és el de la Casa d’Oficis, que ajudarà a una seixantena de joves d’entre 16 i 29 anys, amb formació especialitzada en la restauració i el medi ambient i la sostenibilitat.

Un altre exemple és el programa per les dones aturades de llarga durada i majors de 45 anys i persones nouvingudes a Espanya. La previsió per aquest programa d’inserció laboral és de 900 persones.

La perspectiva de gènere és un dels eixos d’actuació més importants de la convocatòria. El 2024, hi haurà l’itinerari Iria, adreçat a les dones per formar-les a les tasques de construcció, electricitat, mecànica i bricolatge. També cursos de digitalització, defensa personal i obtenció del carnet de carretons.

El projecte contempla també la contractació de 129 persones per fer tasques de millora de la via pública, jardineria, neteja urbana i manteniment d’edificis municipals.

Des de 2007, la convocatòria de Treball als Barris ha beneficiat al voltant de 15.000 persones en situació d’atur.