Skip to main content

Economia

Santa Coloma, referent del comerç social i responsable

  • Carlos Alcivar

La iniciativa municipal de la moneda local La Grama, amb l’objectiu d’augmentar l’impacte de la despesa pública de manera positiva en el comerç de proximitat, continua amb el projecte solidari amb la primera edició del Mapa de Comerç Social i Responsable de Santa Coloma, per lligar els valors socials, culturals i de protecció del medi natural.

Segons el comunicat del consistori, en les pròximes setmanes es farà públic i es repartirà aquesta nova iniciativa. El Mapa de Comerç Social i Responsable pretén posar la ciutat com un referent envers el teixit econòmic i social dels establiments i entitats amb els valors mediambientals a través de l’associacionisme, el cooperativisme i la intercooperació.

Aquesta visió es basa en els principis i valors de l'economia social i solidària. El mapa reconeix i premia la venda responsable de productes ecològics, de proximitat i de comerç just, com també l’ús d’energia renovable, la substitució d’embolcalls i envasos de plàstic per altres materials, foment de la cultura local i polítiques feministes en les empreses i serveis de la ciutat.