Skip to main content

Economia

Tanca octubre amb la xifra d'aturats més alta de tot el 2023

  • Marina Tovar

Novembre s'inicia amb 150 colomencs més a l'atur. Una xifra que eleva a 6.666 ciutadans que es troben sense feina, tot i voler treballar. Després d'una considerable disminució al mes de setembre, octubre torna a canviar la tendència de l'atur i se situa en el mes d'aquest 2023 on més persones s'han sumat a les llistes d'atur. 

Fins ara, gener liderava el rànquing amb 112 persones que es van quedar sense feina. Cap altre mes havia superat el centenar d'aturats fins arribar a la tardor. L'atur total se situa en el segon més alt de tot l'any. L'estiu va començar amb xifres molt reduïdes, 6.393 persones a l'atur, i des de llavors tots els mesos ha anat augmentant. La taxa d'atur de setembre s'ha quedat en 11,79%, tot i que la d'octubre serà molt més alta. 

Aquest augment s'ha vist generalitzat en tots els municipis del Barcelonès. A Barcelona, 622 persones han perdut la feina; a Badalona, 112; a l'Hospitalet; 95 i a Sant Adrià de Besòs, 79. Aquest últim municipi continua sent el que té una taxa d'atur registrada més elevada, arribant al 13,90%.