Skip to main content

Economia

Comprasantacoloma.cat tanca després de 3 anys d'existència

  • Carlos Alcivar

La plataforma de comerç, comprasantacoloma.cat, ha deixat d'existir després de 3 anys d'existència. El portal va ser creat amb el suport de l'Ajuntament, durant la pandèmia de la Covid-19 per evitar contagis i disminuir els desplaçaments de la població. Tot i això, un comunicat de l'Agrupació del Comerç i la Indústria ha deixat de ser operatiu, ja que "malauradament, no és assumible econòmicament, no és rendible per als comerços".

Malgrat tot, l'Agrupació ha explicat que ja estan treballant en la creació d'una nova plataforma de comerç en línia. L'única diferència amb l'anterior portal serà que aquesta només serà organitzada per als comerços de la ciutat. De moment, no hi ha cap data confirmada pel seu inici. Se sap que incorporarà la targeta ciutat i la moneda grama, en l'ús a l'hora de comprar i vendre.

La desapareguda plataforma en línia va ser el primer marketplace que va néixer impulsat per un consistori català amb la participació de les parades dels mercats i comerços d'un municipi. La innovació permetia als usuaris fer comandes per Internet als comerços locals que participessin en el projecte de l'Ajuntament. La comanda es lliurava un dia després, però sense la pandèmia el mètode ha quedat obsolet i es mostra ineficaç.

L'AGRUPACIÓ DEL COMERÇ I DE LA INDÚSTRIA FA UNA CRIDA A TOTS ELS ARTESANS

L'ACI col•laborarà amb la 14a recreació històrica de la Guerra del Francès. L'entitat muntarà parades artesanals els propers 29 i 30 de setembre i 1 d'octubre a la plaça de la Vila i per omplir la plaça amb 25 o 30 parades d'artesanies busquen negocis colomencs interessats.