Skip to main content

Economia

El ple aprova l'acord per construir 420 nous habitatges protegits

  • Xavi López

El ple, en la darrera sessió celebrada, va aprovar el conveni que suposa un important augment del parc d'habitatge a la nostra ciutat. El conveni, que neix de l'acord entre l'Ajuntament i l'Institut Metropolità de Promoció de Sòl i Gestió Patrimonial (IMPSOL), preveu la construcció de 420 nous habitatges protegits i 111 nous habitatges dotacionals, tots ells de lloguer. Això farà un total de 531 nous habitatges previstos en el Pla Local de l'Habitatge.

Dels 420 nous habitatges protegits, el 65% (271) seran destinats al lloguer i el 35% restant (149) a la venda. La construcció dels nous habitatges es farà en diversos punts de la ciutat, incloent el Front Fluvial del Raval III, l'àmbit del carrer Sant Pasqual i el barri de Singuerlín.

El conveni també inclou l'estudi de viabilitat per a la construcció de 24 nous habitatges protegits en les finques d'avinguda Generalitat 177, 179 i 181, i la qualificació de tres finques petites i una gran al carrer Julia Romera com a habitatges de lloguer protegits. L'acord és una resposta a l'ampliació del parc d'habitatge assequible i social que defineix el Pla Local de l'Habitatge de la ciutat i a la finalització de les actuacions de regeneració urbana de l'Eix Bruc i del Front Fluvial.

Foto: Andreu Fernández