Skip to main content

Economia

L’Oficina Local d’Habitatge atén 53 mil consultes el 2022

  • Toni Salvador

L’Oficina Local d’Habitatge (OLH) de Santa Coloma es reivindica com una eina clau per desplegar les polítiques d’habitatge a la ciutat. Durant el darrer any, l’oficina ha atès un total de 53 mil sol·licituds, una xifra que supera en prop de cinc mil les ateses durant el 2021. Segons Toni Suárez, tinent d’alcaldessa d’Habitatge, “l’augment constant any rere any indica una percepció positiva de l’eina”, tot i que les necessitats d’habitatge “continuen estables, dins de la gravetat”. 

El servei d’atenció presencial de l’OLH ha registrat prop de quinze mil visites presencials durant l’últim any, entre les quals destaquen les consultes sobre ajuts al lloguer, amb 7.679 sol·licituds, i les relacionades amb l’accés a habitatge públic, amb 1.717, donades les noves promocions posades en marxa pel consistori, com és el cas del Miguel Hernández, destinat a persones grans.  

Com a catalitzador de les polítiques d’habitatge a Santa Coloma, l’OLH també és l’encarregada d’aterrar entre la ciutadania els diferents ajuts i subvencions al lloguer concedits per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i pel Ministeri de Transports. Durant el 2022, s’han tramitat 2.229 sol·licituds, un augment de prop de mig miler respecte a l’any anterior, per un import total de 2,98 milions d’euros. Això suposa un augment de 283 mil euros en comparació amb el 2021, quan la quantitat va ser de 2,7 milions.             

De les ciutats amb menys construcció de Catalunya

La manca d’habitatge és un dels problemes que més acuita als colomencs i  colomenques. L’espai disponible, cada cop més reduït, condiciona la nova construcció, i la crescuda de la demanda al municipi per la seva proximitat a Barcelona   i, de moment, l’estabilitat dels preus, fa de l’oferta de lloguers un fet cada vegada més escàs.

Segons el darrer gran estudi de l’habitatge, l’Informe sobre el sector de l’habitatge a Catalunya, elaborat pel departament de Drets Socials  de la Generalitat el maig del 2022, Santa Coloma és una de les vint ciutats amb l’index més baix de construcció de tot el país. El 2021 van iniciar-se 83 habitatges, és a dir, 0,7 per cada miler habitants, el qual suposa un gran repte per l’administració a l’hora de satisfer la demanda de sostre, creixent a la nostra ciutat.