Skip to main content

Economia

Subvencions de fins a 2.500 grames per projectes responsables

  • Xavi López

L'Ajuntament ha aprovat una convocatòria de subvencions per fomentar el mercat de consum responsable i l'economia social i solidària durant els anys 2022 i 2023. Cada establiment de comerç, serveis i restauració podrà fer una sol·licitud per rebre una subvenció de fins a 2.500 Grames, que poden ser reinvertits en compres al comerç local.

Aquesta convocatòria té com a objectiu incentivar els establiments a promoure el consum responsable i l'economia social i solidària en la ciutat, alhora que s'estimula el comerç local i es fomenta la sostenibilitat.

Per accedir a aquesta subvenció, els beneficiaris hauran de participar en una de les següents sessions de formació tècnica i administrativa per a la sol·licitud i justificació d'aquestes subvencions:

  • 2 de maig, a les 11 hores, a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet (Plaça de la Vila 1).
  • 9 de maig, a les 15 hores, a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet (Plaça de la Vila 1).

Millora dels mecanismes i control de la justificació de la Grama Moneda 

En la darrera sessió plenària es va destacar la necessitat d'adaptar els criteris i les condicions dels establiments que col·laboren amb la moneda local, per millorar els mecanismes i el control de la justificació de les prestacions socials que s'ofereixen. Així, es permetrà als titulars de Grames justificar adequadament la despesa realitzada per part dels beneficiaris de les prestacions socials.

D'altra banda, s'iniciaran els treballs per actualitzar el Reglament Marc de les Prestacions Econòmiques de Caràcter Social i el Reglament del Circuit de Comerç Social. Aquesta actualització inclourà la substitució de la modalitat de pagament de les "subvencions ad hoc" per la modalitat corresponent a les prestacions econòmiques de caràcter social pagades amb la moneda local digital. Aquesta mesura té com a objectiu simplificar els processos administratius i fomentar l'ús de la moneda local.