Skip to main content

Economia

L’ACI cancel·la l’Open Night per l’escassa implicació del comerç

  • Toni Salvador

L’Agrupació del Comerç i la Indústria de Santa Coloma talla de soca-rel la celebració de l’Open Night per manca de participants. L’entitat ha fet pública la notícia aquesta mateixa setmana, amb un comunicat on posen “la falta de compromís dels comerciants a l’hora d’inscriure’s” al focus de la decisió.

En declaracions a El mirall.net, l’ACI al·lega “no rebre el suport ni la implicació necessària que es necessita per organitzar i coordinar una acció d’aquesta envergadura”, patent en la davallada d’inscrits en l’edició d’enguany: només 33. El 2022 es tancà l’edició amb 79 inscrits i, inclús en plens efectes de les restriccions de la covid, el 2021 van participar 72 comerços. En definitiva, menys de la meitat dels participants, la qual cosa ha fet trontollar la celebració d’aquesta festa dels comerços locals i que acostuma a tenir una bona acollida entre els consumidors.

L’Agrupació, en afegit, argumenta que la “desmotivació per part dels comerços” pot ser causada, per una banda, “per la crisi sistèmica que està vivint el comerç a la nostra ciutat”, tant pels nous hàbits de consum com per la falta d’adaptació a les noves demandes. Per tant, veu com una incoherència destinar “un elevat pressupost en una acció de dinamització que té com a fonament la unió i celebració col·lectiva del comerç” per tan pocs inscrits. Tot i això, l’ACI assegura que ja estan treballant per crear “una altra acció personalitzada per compensar l’anul·lació”, ja que es consideren que no es pot “deixar a l’estacada tots aquells comerços que s’han implicat i han confiat en l’Agrupació per a realitzar conjuntament l’Open Night d’aquest any”. Finalment, el comunicat sentencia que han percebut el fet com “un punt de partida” per renovar els plantejaments de l’entitat i actualitzar-se a les noves realitats de consum.            

L’Agrupació buscarà replantejar el seu futur

Poc més d’una dotzena d’associats en la darrera assemblea general, la suspensió de l’Open Night, la gran festa del comerç local, i l’escassa capacitat de convocatòria de l’entitat per a qüestions que no tinguin un interès crematístic constant són mals que la junta directiva de l’Agrupació ha de treballar. L’agrupació del Comerç i la Indústria ha anat perdent pes i força amb el pas dels anys, malgrat els esforços de la directiva que presideix Laia Muñoz. La societat econòmica civil és molt minsa a la nostra ciutat i això es palesa cada cop més. Cal una reflexió i buscar la manera de revertir una situació molt difícil.