Skip to main content

Economia

195 persones seran contractades en nous plans d'ocupació

  • Xavi Chica

L'Ajuntament de Santa Coloma, a través de Grameimpuls, ha posat en marxa dues noves convocatòries de plans d'ocupació: una en el marc del projecte Treball als barris i una altra mitjançant els plans locals d'ocupació de la Diputació de Barcelona. Les actuacions suposen la contractació de 195 persones en situació d'atur. Els contractes tenen una durada entre els 6 i els 8 mesos i mig i el pressupost d'aquestes actuacions arriba als 2 milions d'euros.

El gruix de persones que participen en els plans d'ocupació, 147, estan destinades a dos programes específics per a treballs i millores a la via pública: Millora de l'entorn periurbà i Jardineria i neteja urbana. Prop de 40 brigades serviran de reforç a les tasques que ja realitzen les diferents contractes de neteja i manteniment.

Pintura horitzontal, adaptació de passos i voreres o reparació de mobiliari urbà són alguns dels treballs de manteniment que realitzaran aquests equips. Pel que fa a jardineria i neteja destaca la desinfecció dels jocs infantils en parcs i places, eliminació de grafits, manteniment d'escocells, recollida d'excrements, replantacions o desbrossament de les zones que limiten amb la muntanya. Els plans d'ocupació disposen de dos hidronetejadores per reforçar el treball dels Serveis municipals de neteja.