Skip to main content

Economia

Es rehabilitaran 4.000 pisos dins del nou Pla Local d’Habitatge

  • Xavi Chica

El nou Pla Local d'Habitatge (PLH) de Santa Coloma destinarà fins al 2027 una inversió de 18 milions d'euros en àrees de conservació i rehabilitació, el que permetrà rehabilitar fins a 4.000 pisos de la ciutat, gairebé el 10 per cent del total d'habitatges del municipi. Un altre dels objectius d'aquest pla que es va presentar a la ciutadania en format virtual aquesta setmana és augmentar en 850 els habitatges assequibles i socials.

El PLH recull diverses propostes d'entitats veïnals, professionals del sector i ciutadania expressades en el procés de participació celebrat durant el 2018. El seu objectiu principal és garantir l'accés a un habitatge digne als col·lectius en situació de vulnerabilitat. Així, joves, persones majors de 60 anys, famílies amb rendes menors o dones víctimes de la violència masclista seran els principals beneficiaris de les 58 actuacions contemplades.

La rehabilitació serà una peça fonamental pel govern municipal. L'Ajuntament ja va iniciar aquest procés amb l'Àrea de Conservació i Rehabilitació (ACR) al carrer Pirineus, pensada amb la implicació del veïnat. Ara es proposa replicar aquesta actuació en el conjunt de la ciutat on es donin les condicions necessàries, la qual cosa es tradueix en la intervenció en 4.000 habitatges i una inversió de 18 milions d'euros.

Segons el PLH, es garantirà així l'eficiència energètica dels edificis i la prevenció de les situacions de pobresa energètica, i es contribuirà a la millora dels barris i la creació de llocs de treball.

Fotografia: Carla Roca.