Skip to main content

Economia

Més de 180 empreses i autònoms han sol·licitat ja l’ajut local

  • Xavi Chica

Més de 180 empreses i autònoms de Santa Coloma han sol·licitat l’ajut econòmic que contempla la campanya municipal per a la reactivació econòmica de la ciutat. El nombre de sol·licituds encara creixerà ja que hi ha temps de tramitar-la fins al 26 d’abril.

Les ajudes van dirigides a microempreses, autònoms, establiments comercials, de serveis i de restauració de Santa Coloma que s’hagin vist afectats per la crisi. La quantia d’aquesta ajuda pot arribar fins als 1.500 euros per a activitats donades d’alta abans de l’1 de gener de 2020, que hagin mantingut la plantilla des del 14 de març de 2020 i fins al moment de sol·licitar l’ajut i que alhora s’hagin vist obligades a tancar, total o parcialment, durant algun moment de les diferents onades de la pandèmia. En funció del nombre de tancaments, l’ajuda serà més alta o més baixa amb un límit màxim de 1.500 euros.

Les despeses que són subvencionables en aquesta campanya són el 50 per cent de la quota d’autònoms, el 50 per cent de despeses de subministraments, també la meitat de les despeses en assegurances de l’activitat, el total de les despeses del lloguer del local comercial durant 6 mesos i el total de les despeses en material higiènic i preventiu.

Durant la campanya, que va arrencar el 26 de febrer, l’Ajuntament ha fet sessions informatives a 167 persones participants i assessoraments individualitzats a 205 empreses i autònoms. Per executar els ajuts, l’Ajuntament ha destinat 1,3 milions d’euros de pressupost municipal, amb la col·laboració de l’AMB, que se sumen als 500.000 euros destinats el 2020. 

A la portada de la nostra web (fer clic aquí) poden veure l'anunci municipal amb tota la informació.