Skip to main content

Economia

500 persones a l'atur i en ERTO podran fer cursos de formació

  • Xavi Chica

Prop de 500 persones de la ciutat en situació d’atur i afectades per un expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO) es beneficiaran dels cursos de formació que l’Ajuntament de Santa Coloma, a través de l’empresa municipal Grameimpuls, oferirà aquest primer semestre de l’any.

L’oferta formativa inclou més d’una trentena cursos de diverses famílies professionals. Aquestes accions formatives tenen com a objectiu facilitar l’accés al mercat laboral de les persones preferentment desocupades o demandants de feina, a través de la qualificació professional, així com millorar la competitivitat de les empreses del territori.

Certificats de professionalitat

La durada dels cursos oscil·la entre les 250 i les 920 hores i tots inclouen un mòdul de formació professionalitzadora i un període de pràctiques en empreses de Santa Coloma i de municipis veïns. Les persones que superin el curs obtindran un certificat de professionalitat que acredita que tenen coneixements i aptituds per desenvolupar una activitat laboral d’acord amb les necessitats del mercat de treball.

A més, per aconseguir la inserció, les persones participants comptaran amb el suport del personal tècnic de l’empresa municipal, a través d’un procés de tutorització i acompanyament a la seva tornada a la vida laboral. Aquests cursos estan promoguts pel Servei d’Ocupació de Catalunya, la Generalitat de Catalunya, el Ministeri de Treball i Migracions, el Fons Social Europeu i l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, i són gestionats per l'empresa municipal Grameimpuls.

Durant els pròxims mesos, es posaran en marxa un total de 34 cursos de formació: 26 del programa de formació d’oferta en àrees prioritàries (FOAP); 6 de la Casa d’Oficis —adreçada a joves de la ciutat— i 2 de gestió administrativa, a través del programa SEFED. Els cursos estan relacionats amb les següents especialitats: atenció a les persones, hostaleria i turisme, electricitat i electrònica, energia i aigua, neteja industrial, comerç i màrqueting i gestió administrativa, entre d’altres. Amb capacitat per a 15 alumnes —excepte els de la Casa d’Oficis, que en són per a 10—, les accions formatives es realitzaran a l’Escola de Restauració, La Ginesta i el CFT, centres de formació de Grameimpuls.