Skip to main content

Economia

L'alcaldessa visita la Botiga Amiga i coneix el seu projecte social

  • Xavi Chica

L'alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, ha visitat aquest matí el nou establiment de moda Botiga Amiga / Moda Re-, que s'ha inaugurat fa escassos dies al número 32 de l'avinguda Generalitat. Darrere d'aquesta botiga hi ha una iniciativa social de la Fundació Formació i Treball, una entitat promoguda per Càrites que desenvolupa programes de formació i inserció laboral per a col·lectius vulnerables. 

El codirector general de la Formació i Treball: La Fundació Amiga és en Xavier Puig Vidal, que ha atès aquest matí a El Mirall.net per valorar els primers dies de funcionament de la botiga i per explicar-nos el seu projecte. "La nostra botiga es proveeix de roba que nosaltres mateixos reciclem a través de contenidors que tenim situats als municipis. El nostre objectiu és generar llocs de feina i ocupació per a persones que vénen derivades de serveis socials, i que tenen més dificultats per trobar feina. Els fem un itinerari i una formació i aleshores, en un entorn real de treball i amb un contracte de feina, millorem la seva empleabilitat perquè després tinguin més opcions d'inserir-se en el mercat laboral", indica el responsable de la Fundació. 

A banda d'aquest impacte social, també hi ha un impacte mediambental positiu, perquè la roba reciclada no va a les deixalleries ni es crema. "El procés de triatge el fem a la nostra planta de Sant Esteve Sesrovires, on tenim unes 120 persones treballant, de les quals unes 75 estan en procés d'inserció laboral", afegeix Xavier Puig.

"Tenim 15 botigues al territori, situades a les províncies de Barcelona i Tarragona, i aquí a Santa Coloma hem triat aquesta ubicació de l'avinguda Generalitat perquè és magnífica, immillorable. És el lloguer més car que paguem actualment, però pensem que és un lloc estratègic també per la gran rebuda que hem tingut per part de l'Ajuntament", afirma Puig.