Skip to main content

Economia

S’obre la convocatòria per demanar el "Bo Lloguer Jove"

  • Sara Simonet

Ahir es va obrir el termini per demanar el nou ajut "Bo Lloguer Jove" en el marc del Pla Estatal per a l’accés a l’habitatge 2022-2025 del Govern central. El termini per presentar la sol·licitud i la documentació necessària finalitzarà el proper 17 de juny a les 17 h.

El bo jove d’habitatge és una ajuda que contribuirà al pagament de la renda o el preu del lloguer d’un habitatge o d’una habitació amb l’objectiu de facilitar-ne l’accés i el manteniment.

Aquest Bo Jove consistirà en una ajuda de 250 euros mensuals per a les persones joves de fins a 35 anys (inclosos), a fi de facilitar la seva emancipació. Per obtenir-lo, la unitat de convivència no podrà tenir ingressos superiors a 3 vegades l’Indicador de Renda de Suficiència (IRSC) i caldrà pagar un lloguer màxim de 900 euros/mes - 450 €/mes habitació.

L’ajut es concedirà per un termini de dos anys, és a dir, es tracta d’un ajut total de 6.000 euros repartit en 24 mensualitats.

Per realitzar la sol·licitud de l’ajuda, l’organització recomana fer-ho de manera electrònica a través del portal de tràmits de l’Agència d’Habitatge de Catalunya. Per fer-ho d’aquesta manera serà necessari disposar d’un certificat idCAT mòbil.

La sol·licitud, també es pot dur a terme presencialment a les oficines de Gramepark (plaça José Cámara de la Hoz s/n) amb cita prèvia (93 392 47 45).