Skip to main content

Economia

La CIBA acull "Dones Futur" per promoure l'ocupació

  • Sara Simonet

El passat 10 de juny, La CIBA, centre de recursos per a dones, va acollir la jornada "Dones Futur", que va reunir a les 25 empreses que formen part de la iniciativa que promou l'apoderament i la millora de l'ocupació a través de la tecnologia. Pràcticament, la totalitat de les empreses integrants incorporen la perspectiva tecnològica a la seva activitat i manifesten un alt compromís cap a la igualtat d'oportunitats i el talent femení.

L'alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, va ser l'encarregada de donar la benvinguda als assistents i va destacar la importància d'aquests espais, ja que "promouen les relacions de confiança i treball on reflexionar i dialogar al voltant de les necessitats i habilitats digitals per l'apoderament de les dones".

Moltes de les empreses participants treballen conjuntament amb La CIBA en el desplegament d'actuacions agrupades en 7 línies diferents de treball. Destaca, entre d'altres, l'acord amb Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), per atendre casos de violències masclistes i LGTB-fòbia a través de la formació de persones treballadores de la xarxa de transport com a agents violeta.

En l'àmbit de la divulgació, empreses referents com Aigües de Barcelona, l'Institut Català d'Oncologia, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Transports Metropolitans de Barcelona i Oracle s'han sumat a un projecte per impulsar les professions STEM a les escoles, amb visió de gènere.

La CIBA ja compta amb un servei d'orientació laboral a les seves instal·lacions, però es preveu que s'ampliï amb noves fórmules que vagin en línia amb espais d'apoderament per les dones, de la mà d'una mostra d'empreses que ja participen a "Dones Futur".

Per 2023 es posarà en marxa, al mateix edifici de La CIBA, un aulari en el marc del CAMPUS CIBA, que exercirà com a espai de cooworking per a dones emprenedores, i un restaurant amb criteris sostenibles i de proximitat.