Skip to main content

Cultura

Dansa Metropolitana torna a Santa Coloma aquest març

  • Marina Tovar

El festival Dansa Metropolitana torna a Santa Coloma  amb una programació que aposta pel ball urbà i el breakdance com a fil conductor. Dotze ciutats formaran part d’aquesta setena edició, fent així que sigui el festival de dansa contemporània més gran d’Europa. La programació del festival  inclou desenes d’artistes nacionals i internacionals, amb una forta presència francesa. 

El plat fort arribarà amb Mª del Mar Suárez, la bailaora coneguda com La Chari. Portarà al Teatre Sagarra el seu modern espectacle de flamenc Los inescalables alpes, buscando a Currito. Un show de dansa que ha recorregut diversos festivals d’Espanya, amb una rebuda i crítiques excel·lents. Substituirà l’espectacle Islands of empathy, de Club Guy and Roni, que s’ha hagut de suspendre per motius aliens al Teatre. 

L’espectacle de La Chari, que serà el 17 de març, tancarà la programació del festival a Santa Coloma. Abans, el precediran cinc espectacles més, quatre d’ells gratuïts. L’artista Marina Pravkina i Jazzbetween protagonitzaran el primer espectacle, el 3 de març. A més d’una exhibició professional, col·laboraran amb l’escola de dansa colomenca Dinamic. 

La plaça de la Vila serà un dels espais protagonistes del festival. El dia 10 acollirà una proposta de dansa, circ, teatre i performance amb Pelat, de Joan Català. Un home, un tronc de sis metres i confiança cega en el públic. Divendres 16 hi haurà dos espectacles. La companyia Elelei Dance Theatre porta Too much, amb humor, ball i acrobàcies.  Tot seguit, sis ballarins de Dyptic pujaran a una gàbia de ferro per fer l’espectacle D.Construction. 

El mateix dia a les 19 hores, Andrea Jiménez, coneguda com a Ancorae presentarà el solo de dansa Sibil·la al Teatre Sagarra.