Skip to main content

Cultura

El Patrimoni és vida! Nova exposició itinerant de la ciutat

  • Carlos Alcivar

Santa Coloma gaudirà d’una nova exposició itinerant sobre el patrimoni local. Amb el nom El Patrimoni és vida!, l’alcaldessa, Núria Parlon, ha presentat avui la primera mostra de 5 torretes il·lustrades en les seves quatre cares. La primera parada s’ubica en el passeig de la Salzereda, just enfront de l’edifici de la Ciba.

L’exposició anirà canviant d’ubicació a quatre espais més de la ciutat. Patrimoni és vida!, es traslladarà també a la plaça Sagrada Família, rambla del Fondo, plaça de les Cultures i plaça Catalunya.

El propòsit de l’exposició és difondre la importància del patrimoni que gaudeix Santa Coloma. Una aposta per identificar els diferents elements històrics de la ciutat, per mantenir-la i preservar-la i sobretot compartir la identitat colomenca.

Amb l’aprovació provisional de la modificació del Pla Especial de Protecció del Patrimoni de la ciutat, hi ha hagut una important ampliació de 42 nous béns incorporats al catàleg i inventari, quedant en total 131 elements urbanístics i paisatgístics.

L’Ajuntament està treballant en la millora de la preservació del patrimoni local, en els diferents barris de la ciutat, en favor de la memòria històrica col·lectiva.