Skip to main content

Cultura

Jordi Valls presenta el seu últim llibre de poemes a Can Sisteré

  • Marina Tovar

El colomenc i poeta Jordi Valls presenta avui, 14 de desembre, el seu últim llibre Tractatus de la mort de la poesia catalanaUna col·lecció de 80 poemes propis que van des de crítiques als abusos de poder en la poesia catalana a records d'infància a la ciutat, que tant l'ha marcat en la seva carrera. La presentació tindrà lloc a les 19 hores en el centre cultural Can Sisteré. 

El periodista Joan Tudela serà l'encarregat de presentar al poeta i a la seva obra, en una interessant entrevista on parlaran sobre la temàtica del poemari i la seva motivació per escriure aquestes peces. Molts dels poemes tracten sobre Santa Coloma, on surten espais emblemàtics com el Mercat Sagarra, critiques a certs aspectes de la ciutat i altres sàtires.

Valls descriu el llibre com "molt experimental i molt punyent". La vespa asiàtica de la portada representa la voluntat de l'autor, que és "molestar". Un poemari fet amb humor i sense pèls a la llengua, descrit per les crítiques com a "insolent".

Una de les seves obres més importants

Per a l'autor, aquest llibre és un punt d'arribada en la seva trajectòria. Un recipient on hi bolca totes les poètiques que ha treballat. L'escriptor i poeta Lluís Calvo ha sigut l'encarregat d'escriure el pròleg, on ha repassat tota la poètica del colomenc. 

Jordi Valls és autor de 16 llibres de poesia. Va publicar la seva primera obra el 1994 D'on neixen les penombres, amb la que va guanyar el premi Martí Dot de poesia. El poeta ha sigut reconegut amb vuit premis en total, entre els quals es troba el premi Jocs Florals de Barcelona en el 2006 pel seu llibre "Violència gratuïta".