Skip to main content

Cultura

Diàlegs de la Riba organitza un col·loqui sobre Labordeta

  • Marina Tovar

La Biblioteca Singuerlín-Salvador Cabré va acollir ahir, 12 de desembre, un col·loqui sobre el cantautor, escriptor, polític i professor José Antonio Labordeta. Considerat un dels principals exponents de la cançó d'autor espanyola, es recordat pels seus valors i per la transmissió d'aquests a partir de les seves lletres, així com pel seu paper com a polític.

Organitzat per Diàlegs de la Riba, el col·loqui es va dividir en dues parts. En la primera, Pere Camps, promotor musical i director del festival de música Barnasans, va parlar de la importància del compromís social a través de la cultura, tal com feia el músic Labordeta. Va aprofitar el discurs per denunciar la cesura de diferents festivals, com el Festival Perifèria, per part dels partits d'extrema dreta. "Hem de defensar la cultura com a eina que ens pot ajudar a frenar aquesta onada de reaccionaris", va afirmar Camps.

Tot seguit, van pujar a l'escenari el dibuixant Carlos Azagra i la seva dona Encarna Revuelta, que s'encarrega de donar-li color als còmics de Carlos. Ell va ser alumne de Labordeta i ambdós van mantenir una amistat amb ell durant la seva vida. La família del músic els hi va encarregar fer un còmic sobre la seva vida. Aquest setembre estrenaven el tercer número d'aquesta trilogia sobre el cantautor de la llibertat.

Per Azagra, dibuixar aquest còmic era fer un acte per la memòria històrica, "aquesta que VOX intenta esborrar" i mantenir el llegat de Labordeta. Explicant els còmics, van relatar diverses anècdotes del músic, el seu temps en el congrés, els canvis que va fer i la seva gran filosofia de vida.