Skip to main content

Cultura

El Lluerna manté l’única estrella Michelin de l’AMB

  • Josep M. Roca

El restaurant Lluerna, del xef Victor Quintillà i la sommelier i cap de sala Mar Gómez, continuarà sent el 2024 l’únic restaurant amb estrella Michelin amb seu dins l’Àrea Metropolitana de Barcelona, a part de la capital. Per tretzena vegada, la primera va ser el 2012, el restaurant colomenc ha rebut l’estrella que l’acredita com un molt bon establiment gastronòmic amb reconeixement nacional. A més, el Lluerna és un dels 46 restaurants que tenen la catalogació d’Estrella Verda pel seu respecte amb el medi ambient posant en valor les pràctiques sostenibles i de km 0.

Estem contents, però no obsessionats. Sabem que la primera estrella ens va ajudar a no marxar de Santa Coloma i a consolidar-nos a la ciutat”, explica el matrimoni. Ni el Víctor ni la Mar treballen pensant a obtenir una segona estrella. “Tenir aquesta distinció és cert que ens dona visualització i que és un reconeixement a la nostra gastronomia i a la qualitat, però el nostre objectiu és millorar cada dia i si això fa que els crítics de la Guia ens donin la segona estrella, serà benvinguda”. 

El Verat, el restaurant associat amb el qual comparteix cuina, ha rebut de nou la distinció de Bib Gourmand que dona la guia per l’excel·lent relació qualitat preu de la seva carta a aquells establiments que no compleixen els paràmetres exigits per assolir l’estrella, però mereixen un reconeixement per la seva feina.

Tretze anys amb estrella, han donat al Lluerna una personalitat pròpia. “Mantenir-ho no és fàcil. Ara mateix som catorze persones treballant i això no és fàcil de sostenir. El nostre objectiu és fidelitzar el client que ve al nostre restaurant i continuar creixent”.