Skip to main content

Cultura

Els premis Margarita Rivière i Comunicació No Sexista, a la Ciba

  • Xavi López

El 30 de novembre, la Ciba va acollir la cerimònia d’entrega de dos premis: el Margarita Rivière i els de Comunicació No Sexista. El centre de recursos per a dones de Santa Coloma va tornar a ser la seu del lliurament de dos premis molt importants en el paper de la dona en la comunicació.

L’escriptora i periodista Maruja Torres va ser la guardonada en la novena edició del Premi Margarita Rivière al rigor periodístic amb visió de gènere, atorgat per l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya. El jurat va destacar la seva trajectòria professional, entre la qual podem trobar la seva tasca com a corresponsal de guerra al Líban, Panamà i Israel, a més del temps que va treballar als diaris Tele eXprés i Mundo Diario. A més, va col·laborar a les revistes Garbo, Fotogramas, Por Favor, El Papus, La Calle, Qué leer, El País i Diario 16. Per a Torres aquest no és el seu primer premi, l’escriptora també ha guanyat els premis Planeta (2000) i Nadal (2009) i compta amb diversos guardons com, per exemple, el premi Francisco Cerecedo (1990), la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya (2004) o el Premi Internacional de Periodisme Manuel Vázquez Montalbán.

 En l’acte, es van lliurar els Premis de Comunicació No Sexista 2023 que atorga l’Associació de Dones Periodistes. Aquests guardons es van crear fa trenta anys, amb l’objectiu de promoure i recompensar els mitjans, les institucions i els i les professionals que amb la seva tasca diària ajuden a construir una comunicació sense biaixos sexistes ni discriminació. 

Les reconegudes amb aquests premis van ser Roser Vilallonga (fotoperiodisme), Pilar Goñi Garriga (periodisme comarcal), Danae Boronat (visibilització del futbol femení),  Paloma del Río (difusió televisiva de l’esport femení), Carmen Domingo (opinió), Rosa Cervantes (ràdio), Efeminista (projecte feminista), Maria Jesús Izquierdo (rigor acadèmic), Mapi León, Patri Guijarro i Alexia Putellas (lluita en la dignitat esportiva) i María Eugenia Ibáñez (trajectòria periodística).