Skip to main content

Cultura

Diumenge s'inicia el Festival de Blues de Santa Coloma

  • Toni Salvador

El Festival de Blues de Santa Coloma torna a la ciutat la setmana del 22 i el 29 de maig en una novena edició que espera ser la més important en anys. L’esdeveniment, després de l’anterior atenuat per la pandèmia, vol recuperar la normalitat, tornant a ser un dels actes imprescindible a l’agenda colomenca de cada any.

Aquest diumenge 22, l’Ateneu Línea Uno acollirà la inauguració del festival amb l’exposició fotogràfica Blues Lives Stories (13:00h) i l’actuació dels Lust ‘N’ Found (20:00h). Dimarts se celebrarà la presentació en un acte institucional a La Ciba, l’espai de recursos per a dones, i ja donat el tret de sortida, les actuacions no s’aturaran fins el diumenge.

El divendres el festival s’estrenarà al Sagarra, i el dissabte serà el dia gran. La Plaça de la Viola acollirà la tornada del Firadisc, i al vespre se celebrarà al teatre el concert de l'aclamat Tyrone Vaughan. Finalment, el concert d’El Tolo, guitarrista de l’afamada banda A Contra Blues, acomiadarà el festival a l’Isalba Cafè diumenge 29. Pots consultar la programació complerta del festival a l’Agenda de l’edició de maig d’El mirall.net.

Una bufada d’aire primaveral

Després dels canvis de data de les últimes dues edicions per esquivar les conseqüències de les onades pandèmiques, aquest cop l’organització ha trobat a la primavera l’època perfecta per acollir una selecció del millor blues del panorama nacional i internacional, ocupant la setmana compresa entre l’últim i el penúltim diumenge de maig.

A més de la nova data, el festival mantindrà la idea d’estendre’s per tot Santa Coloma. Amb l’arribada de l’any passat al punt de més altitud de la ciutat amb el concert al Racó de Torribera, la música afroamericana arribarà per primera cop fins la vora del riu, fent de La Ciba un dels punts on s’escoltarà el ritme inconfusible del festival.