Skip to main content

Cultura

El IX Festival de Blues comença a ressonar a la ciutat

  • Toni Salvador

El IX Festival de Blues de Santa Coloma comença a estendre’s per la ciutat. El diumenge l’Ateneu Línea Uno va acollir el dos primers actes i avui dimarts es realitzarà la presentació oficial a localització revelació d’aquest any: la Ciba, l’espai de recursos per a dones.

La jornada de diumenge va transportar el Línea Uno a les arrels del blues estatunidenc. En primer lloc, al migdia, l’exposició fotogràfica Black Lives Stories de l’artista MJ RockAndWolf va tenyir el local de la cultura de cultura musical afroamericana i, posteriorment, el concert del grup Lust ‘N’ Found va inaugurar el ritme inconfusible del blues a la ciutat.

Avui dimarts arrenca oficialment el festival. A les 19:00h la Ciba acollirà la presentació oficial, amb presència del govern local i, després, se celebrarà el concert “El Blues d’Elles”, de Queralt Albinyana.

El dimecres el blues pujarà fins El Racó de Torribera amb el concert dels Low Down Groovers a les 20:00h, i dijous el Yesterday acollirà a Jonathan Herrero, també a les 20:00h. El divendres el festival s’estrenarà al Teatre Sagarra amb dos concerts consecutius, a les 19:00h amb The Sick Boys i a les 21:30h amb el Blues Train.

El dissabte serà el dia gran, amb la celebració de la cinquena edició de la fira de col·leccionisme de vinils de segona mà Firadisc a la plaça de la Vila. Seguidament, de 12:00h a 14:00h, el Sansalas Quartet dirigirà el ball Swing organitzat pel Santako Blues & Swing i, finalment, es conclourà el dia amb els dos concerts del Teatre Sagarra: Edgar Blues Trio a les 19:00h i l’internacional Tyrione Vaughan a les 21:30.

Diumenge es tancarà el festival amb un concert a Ca la Sisqueta per part dels The Blues Prisoners a les 12:00h i, a les 20:00h, el concert d’El Tolo, membre de l’afamada banda espanyola A Contra Blues, a les 20:00h a l’Isalba Cafè.

Fotografia: Concert dels Lust 'N' Found, per Sergio Más Navarro.