Skip to main content

Cultura

Santa Coloma es prepara per la Diada de Sant Jordi

  • Toni Salvador

Amb dos dies al davant fins a la remarcable data del 23 d'abril, el flaire de llibre nou i de rosa acabada de tallar comença a inundar la ciutat. Amb ganes de tornar a celebrar-la amb la màxima normalitat després de dos anys, autors, floristes i llibreters somien amb una màgica diada que ja tenen a tocar.

El dia 22 el barri del Fondo s'engalana per donar la benvinguda a Sant Jordi a la ciutat de Santa Coloma. Aquest divendres, la plaça del Rellotge tornarà a acollir la jornada Sant Jordi al Fondo, que oferirà activitats gratuïtes de caràcter lúdic i socioeducatiu al públic infantil i familiar de Santa Coloma.

La festa va néixer amb la voluntat de complementar les activitats de la plaça de la Vila i, alhora, d'integrar la població nouvinguda. La iniciativa, un èxit tenint en compte les experiències positives d'anys anteriors, comptarà amb la promoció de la lectura i l'ús de la llengua com a fil conductor, aprofitant així l'esperit de la tradicional diada, tot traslladant a la ciutadania els beneficis que comporta la lectura.

La celebració al Fondo serà l'aperitiu perfecte pe l'endemà, ja que el dissabte 23 la plaça de la Vila acollirà la festa gran, tot presentant-se com a centre neuràlgic de la diada de Sant Jordi a la ciutat. Durant tot el dia, l'emplaçament acollirà diversos actes com la tradicional Fira de Llibre on els autors colomencs signaran les seves obre, l'audició de Sardanes i la tradicional cercavila de la comparsa nova dels Gegants i Capgrossos de la ciutat.

Juan Guerrero i Roser Caño, autors colomencs destacats

A més de l'alegria dels comerços locals, com llibreteries, floristeries i inclús l'hostaleria, els escriptors i escriptores colomenques també són protagonistes a la diada de Sant Jordi. A l'última edició d'el Mirall.net es pot consultar un recull dels llibres dels autors colomencs publicats l'últim any, però n'hi han dos, el fotoperiodista Juan Guerrero i l'escriptora Roser Caño que aviat presentaran les seves obres.

21-04-2022-sant-jordi-guerrero.jpg

El reconegut colomenc Juan Guerrero presenta avui dijous a les 18:00h al Col·legi de Periodistes de Catalunya el seu nou llibre "Cara terra/Estimada Terra", un llibre i recull de fotografies sobre les conseqüències de l'escalfament global, l'autor on reclama que encara som a temps per canviar i entregar un món millor a les properes generacions.

Un altre il·lustre colomenca que pròximament també treu a la llum el seu nou llibre és l'escriptora Roser Caño, que el 26 de maig presentarà a Can Sisteré "Les flors ho saben", on transportarà als seus lectors a una història d'intriga i misteri a l'idíl·lic escenari mediterrani de l'Escala.

Fotos: Andreu Fernández.