Skip to main content

Actualitat

El ‘motosharing’ barceloní arribarà a Santa Coloma

  • Marina Tovar

El servei barceloní de moto elèctrica compartida es prepara per aterrar a Santa Coloma. Després d’arribar a la capital catalana el 2020, l’anomenat ‘motosharing’ de Barcelona preveu una revifada en ple estiu: al juliol venç la vigent concessió, i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) vol augmentar el servei a part del territori supramunicipal.

Amb aquest objectiu, l’ens preveu convocar un nou concurs i començar a desplegar  de manera esglaonada uns 15.000 vehicles entre 10 ciutats barcelonines: L’Hospitalet, Cornellà, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Feliu, Barcelona, Badalona, Sant Adrià i, naturalment, Santa Coloma de Gramenet.

Malgrat tot, l’AMB remarca que el més segur és que el primer contracte no inclogui d’entrada totes les motocicletes ni molt menys tots els municipis. Com va passar amb el Bicibox i l’AMBici, pretenen anar fent més gran la flota de manera gradual i en funció dels resultats, seguint la filosofia del “primer provem, després creixem”.

Pel que fa a la concessió final, l’objectiu de l’AMB és replicar el model actual, per la qual cosa es descarta que entri en joc un operador municipal, com va ser el cas amb L’AMBici (TMB). En concret, ara per ara a Barcelona operen fins a quatre empreses: Cabify, Cooltra, Acciona i Yego.