Skip to main content

Actualitat

El barri del Centre perdrà fins a 16 aparcaments per “risc”

  • Xavi López

El barri del Centre de Santa Coloma pot perdre fins a setze aparcaments pròximament. Segons la Policia Local, l'actual disposició del carrer de Padró suposa un "risc per als vianants", per la qual cosa l'Ajuntament ja ha iniciat els tràmits per tornar a incidir a les places de pàrquing del barri més concorregut de la ciutat.

D'aquesta manera, el consistori es va reunir el 20 de març passat amb els veïns del carrer per exposar-los la situació: segons l'ordenament actual, al tram de carrer comprès entre Segarra i Marina només hi ha 2,20 metres lliures. El reglament de la DGT indica que actualment l'amplada de cotxes i furgonetes pot arribar fins als 2,50 metres, per la qual cosa les dimensions del carrer no complirien la normativa vigent.

De fet, la policia colomenca ha alertat que ara els vehicles que circulen pel carrer "han d'envair la vorera del marge dret del carrer" per suplir la manca d'espai, cosa que suposa un "risc d'atropellament". I és per això que el consistori proposava als veïns eliminar els estacionaments del tram afectat.

Segons fonts del consistori, en aquesta reunió, els afectats van donar el consentiment a la proposta i, a més, van demanar estendre la mesura a les places d'aparcament existents entre els carrers Marina i Josep Pedragosa.

Així mateix, també van sol·licitar reordenar la mobilitat del passeig de Mossèn Jaume Gordi entre Rafael Casanova i Vistalegre, que actualment és de doble sentit, i fer-la només de baixada, així com reordenar Jaume Pedragosa perquè només sigui de pujada. Aquesta darrera proposta ja ha estat acceptada i els senyals de prohibició ja estan instal·lats.

L'Ajuntament també ha acceptat la primera proposta veïnal i ha demanat temps per fer un estudi de viabilitat sobre el reordenament de Jaume Gordi.