Skip to main content

Actualitat

Desallotgen quinze habitatges per perill d'esfondrament

  • Josep M. Roca

Unes seixanta persones han estat desallotjades amb urgència aquest passat dimarts dels seus habitatges de l'escala A de l'edifici existent al carrer Pirineus, 9-11, en decretar l'ajuntament que cessava l'habitabilitat de quinze dels pisos existent en tots dos blocs. D'elles, 51 veïns que ho van sol·licitar van ser la primera nit en allotjaments provisionals oferts pels serveis socials. Entre els afectats, hi ha 13 menors d'edat.

Els 12 pisos de l'escala B estan en estudi i també és possible que el consistori arribi prendre mesures igual d'extremes segons sigui l'informe dels tècnics que inspeccionen aquesta segona escala de l'edifici.

Els edificis van ser edificats a primers dels anys 60 i en ell habiten propietaris i inquilins indiscriminadament com és habitual en les construccions similars que hi ha en Santa Coloma. Fins i tot el consistori es va fer propietari d'un d'ells, el va accelerar el procés. Les comunitats de veïns havien instat un informe sobre l'estat de l'edifici, però el consistori va decidir actuar amb major rapidesa i va enviar als seus tècnics a efectuar la revisió.

El resultat de la inspecció va obligar a prendre mesures urgents: quinze dels pisos de tots dos immobles estaven en condicions de precarietat tan greus que es recomanava el cessament immediat de la cèdula d'habitabilitat amb el consegüent desallotjament forçat dels seus habitants per a evitar riscos. Segons fonts municipals, "sense un convenient apuntalament i reforç en tots aquests pisos serà impossible que els ocupants tornin a les seves cases".

L'Ajuntament ha anunciat una roda de premsa a les 18:30h.