Skip to main content

Actualitat

Llum verda a la segona fase del Refugi de Biodiversitat

  • Xavi López

La Junta de Govern va donar llum verda inicial al pla d'obres per a la Fase 2 del Refugi de Biodiversitat al riu Besòs, amb un pressupost total de 2.707.986 euros, incloent-hi l'IVA. No obstant això, la seva aprovació definitiva queda subjecta a l'obtenció de l'autorització de l'Agència Catalana de l'Aigua per a la realització dels treballs.

Aquesta segona fase tindrà com a objectiu establir connectors ecològics entre el riu, el parc de Can Zam i la Serralada de Marina. S'implementaran accions sobre el mur del curs fluvial per fomentar la biodiversitat, i s'afegiran més de 17.000 arbres, arbustos i espècies herbàcies. També es construiran infraestructures blaves, amb basses per a l'aprofitament de l'aigua del Rec Comtal, connectades amb el curs fluvial, i es crearà una Illa de Biodiversitat.

L'inici de les obres està programat per a l'estiu i es preveu que durin aproximadament un any. Cal destacar que el Refugi de Biodiversitat compta amb el suport de la Fundación Biodiversidad del Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico (MITECO), en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), finançat per la Unió Europea a través del programa NextGenerationEU.