Skip to main content

Actualitat

Manifestació de les escoles bressol per l'equiparació salarial

  • Marina Tovar

Les treballadores de les escoles bressol municipals de Santa Coloma s'han manifestat a la plaça de la Vila, aquest dilluns 26 de febrer, per demanar una equiparació salarial real. Exigeixen que aquesta es faci mitjançant un augment del pressupost, per evitar la congelació de sous que proposa Bressol Gramenet. 

L'any 2021, l'empresa municipal Bressol Gramenet va absorbir la gestió de les vuit escoles bressol de la ciutat, i a les seves treballadores, amb les mateixes condicions que tenien a les anteriors empreses privades. El resultat és que persones que tenen càrrecs iguals, obtenen salaris diferents. Arran d'això, l'Ajuntament va fer un estudi d'equiparació salarial, on va estipular (amb uns criteris de la diputació) que s'havia de cobrar per cada categoria. 

Un cop fet l'estudi, Bressol Gramenet proposa que per arribar a aquesta equiparació s'utilitzin les pujades de sou anual que estipula la llei de pressupostos. És a dir, si aquesta norma obliga a augmentar un 2% el salari, que aquest percentatge es reparteixi de forma equitativa i solidària entre el personal de les escoles bressol. "Tenim salaris molt precaris com per a que haguem de repartir la nostra pujada", explica Elisabet Sánchez, portaveu del comitè d'empreses, "Volem una equiparació salarial a part, amb un augment de pressupost per poder pagar-ho". 

Fins a 6.000 euros de diferència a l'any

El comitè d'empreses calcula que les diferències salarials, entre les persones que més cobren i les que menys, arriben fins als 6.000 euros l'any. Per poder resoldre-ho, el pressupost hauria d'augmentar menys de 400.000 euros. "És una inversió que ha de fer l'Ajuntament,  que ha de creure en la qualitat de les escoles bressol i en la gent que treballa en aquest sector", exposa Sánchez. 

Fotografies: Carla Roca