Skip to main content

Actualitat

La Policia informarà sobre la nova llei de benestar animal

  • Xavi López

En una iniciativa destinada a educar la ciutadania, els agents de la Policia Local, en col·laboració amb l'Àrea de Medi Ambient, posaran en marxa una campanya divulgativa durant les properes setmanes per aclarir els drets, les obligacions i les prohibicions contemplades a la nova llei estatal de benestar animal. Amb la nova legislació de benestar animal en vigor des del 29 de setembre passat, els agents es desplaçaran a diversos punts de la ciutat per informar detalladament sobre les responsabilitats i restriccions que implica la nova normativa.

Durant les sessions informatives, es destacarà la importància de la identificació dels animals domèstics mitjançant microxip i el seu registre al cens municipal d'animals. A més, es recordarà als ciutadans la necessitat de mantenir actualitzat el calendari de vacunació de les seves mascotes i completar la formació requerida sobre tinença responsable d'animals, segons estipula la nova normativa nacional.

Els agents subratllaran els drets i obligacions dels propietaris d'animals, com ara l'esterilització dels gats abans dels 6 mesos de vida, la recollida de deposicions a la via pública i la neteja dels orins amb aigua. També es farà èmfasi en les obligacions específiques per als propietaris de gossos potencialment perillosos, com la necessitat de tenir una llicència municipal i una assegurança de responsabilitat civil.

D'altra banda, es recordarà a la ciutadania les prohibicions establertes per la nova llei, com l'abandonament o maltractament d'animals, l'exposició prolongada d'animals en terrasses, balcons o altres espais confinats, i la prohibició de deixar sols i sense atenció els animals domèstics durant un període de 24 a 72 hores. Altres prohibicions inclouen l'abandonament d'animals en vehicles i l'ús de collarets elèctrics o inadequats per als gossos, així com la mutilació d'órgans com la cua, les orelles, les ungles i les cordes vocals.