Skip to main content

Política

Gragera: "En els últims anys m'he desideologitzat molt"

  • Josep M. Roca

"Ser el cap de l'oposició ha significat una responsabilitat molt important, especialment davant un govern amb majoria absoluta que jo considero esgotada durant anys". Així opina Dimas Gragera, cap de llista de Ciutadans que repeteix en aquestes pròximes eleccions. En aquest mandat, el govern socialista va potenciar la figura del Cap de l'Oposició, a la qual va donar rang i un major pressupost que anteriorment.

Gragera, considera que la seva acció ha permès "marcar l'agenda de la ciutat, posar sobre el tauler els problemes de Santa Coloma amb el criteri de ser útils, de portar al ple el que preocupava la ciutadania". Segons la seva consideració "va ser crucial que Ciutadans liderés l'oposició en els temps de la pandèmia en els quals vam ser capaces de treballar amb el govern i va ser una bona experiència. Llàstima que no l'hàgim pogut estendre a més àmbits".

En aquest mandat, Dimas Gragera ha estat parlamentari català fins a 2021 (va ser triat en 2017) i un dels triats pels dirigents de C's per a reconvertir el partit després dels mals resultats electorals en les últimes convocatòries. "Prefereixo la política local, és més pròxima. En els últims anys m'he desideologitzat molt. M'agraden més els barris, treballar per a persones que pensen diferent de tu". El polític reconeix que en els plens, els temes que es tracten també són molt diferents.

Malgrat que l'ha convençut ser el cap de l'oposició, Gragera considera que "hi ha una desigualtat de recursos molt important entre el govern i els regidors de l'oposició pel que fa a mitjans comunicatius i a l'accés al treball de l'ajuntament". El regidor creu que "per a mi no és difícil fer oposició perquè soc d'aquí. Fer front a un govern amb majoria absoluta té els seus avantatges i els seus inconvenients; però és el paper que m'ha tocat per mandat de les urnes". Explica que han tingut una relació cordial amb ERC i ECP, "encara que no hi ha hagut espai per a la col·laboració. Hauria volgut que el govern estigués més obert a pactes, però en l'oposició l'hem fet de manera notable", afegeix per a finalitzar Dimas Gragera.

Fotografia: Andreu Fernández.