Skip to main content

Política

Gragera: “cal escollir entre Ciba o recursos per les famílies”

  • Toni Salvador

"Hem d'escollir entre cortijo o menjadors socials; entre la Ciba o recursos per les famílies", ha clamat Dimas Gragera, líder del grup local de Ciutadans i candidat a les municipals, en l'acte organitzat avui per la formació taronja. El missatge, en aquest cas en matèria d'educació i conciliació escolar, continua sent clar: "nosaltres, escollim el segon".

El recentment urbanitzat carrer Doctor Pagès, en el seu inici a tocar de la rambla Sant Sebastià, ha acollit aquest matí el darrer acte de campanya de Ciutadans amb l'objectiu de presentar les propostes del partit sobre la conciliació escolar. Gragera, qui ha protagonitzat l'únic discurs, ha posat damunt la taula que "segons el que diuen les dades municipals, només un 44 % de les famílies està accedint a les beques menjador", posant davant del mirall a "un altre 56 % que paguen impostos i que, sense sous elevats, no passen el llindar per rebre ajudes".

Entre les propostes plantejades pels taronges es troben la consideració com a famílies nombroses d'aquelles amb dos fills, la creació d'un paquet d'ajudes per a extraescolars i casals i l'augment de places i beques de guarderia pública. En afegit, Gragera ha promès una universalització de les beques menjador: "ens comprometem a cobrir el doble del pressupost actual (uns 4-5 milions d'euros), evidentment prescindint de coses com la Ciba, Gramepark o la moneda local".

Fotografia: Dimas Gragera amb l'Escola Rosselló Pòrcel de fons.