Skip to main content

Política

Acte central de Ciudadanos a favor del trilingüisme

  • Josep M. Roca

Ciudadanos presentarà el seu modelo d’educació trilingüe a Santa Coloma. Ho farà aquest dissabte a les 12 hores en el Centre d’art Contemporani Can Sisteré. Ha triat La nostra ciutat perquè és on va començar “la mal dita immersió lingüística” a Catalunya.

El lema de la trobada és ‘L’escola en catalán, sí; en espanyol també’. El portanveu de la formació a Santa Coloma, Dimas Gragera, serà l’encarregat de presentar l’acte en què intervindran el president del partit a Catalunya Carlos Carrizosa; el pare defensor del bilingüisme e les escoles catalanes, Jordi López, i la diputada Anna Grau.

Carrizosa va denunciar que “el nacionalisme ha imposat la idea de que la malament dita immersió lingüística, que en realitat es la imposició del monolingüisme en català, va néixer a Santa Coloma de Gramenet de la voluntat dels pares castellanoparlants, como si aquest haguessin suplicat que els seus fills s’eduquessin només en català”.

El líder de la formació taronja va destacar que en l’acte Ciudadanos reivindicarà el “dret” dels ciutadans de Catalunya “a escolarizar a sus hijos tanto en catalán como en castellano” i afegir que “el veritable bressol de la immersió és “la concepción identitaria y excluyente de un nacionalismo entregado a la ingeniería social para arrinconar de nuestra vida pública la lengua de la mayoría de los catalanes, el español”.