Skip to main content

Política

Els partits polítics es reparteixen els espais electorals

  • Josep M. Roca

Un  total de 10 formacions polítics van estar representades en l’acte de repartiment d’espais electorals per a les eleccions al Parlament de Catalunya previstes, si no ho contradiu el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, pel diumenge 14  de febrer.

El passat dilluns, els representants de les 16 candidatures confirmades –de les 21 presentades- van assistir a l’acte on es van repartir els espais electorals disponibles a la ciutat: 45 per col·locar pancartes; 1.123 per penjar banderoles i 1.982 plafons i els 20 lloc son fer actes a l’aire lliure.

El sistema d’elecció, basat en els vots obtinguts en l’anterior comtessa autonòmica, permetia escollir per cada ronda 3 elements a Ciutadans,i ERC, 2 a PDeCAT i PSC i 1 a ECP en primera ronca. A partir de la segona ronda els elements a escollir eren els mateixos per a aquests partits i se’n sumava una elecció a cadascun dels altres partits presents que no havien obtingut el mínim 5 per cent en la circumscripció de Barcelona.: CUP, Junts, Vox, PP i PCTC.

L’equitat democràtica de la llei electoral no queda gens clara.

Els espais no escollits poden ser reclamats pels partits que ho demanin.

La campanya electoral començarà el dia 29 de gener –divendres vinent.

 

Foto: Andreu Fernández