Skip to main content

Política

Som Gramenet acaba de fer pública la seva dissolució com a partit

  • Xavi Chica

SOM Gramenet ha fet oficial aquest matí a través d'un comunicat l'inici del procés de dissolució de la formació municipalista posant així punt i final al seu curt però intens recorregut (2015-2021). Segons informa el comunicat, la decisió arriba després d'un llarg període de reflexió i anàlisi de la situació esdevinguda amb l'organització després de quedar sense representació al consistori en les eleccions de 2019", quan va passar dels sis regidors obtinguts en les eleccions de 2015 (aleshores era el principal partit de l'oposició, aliat amb Podem) a no retenir-ne cap en els comicis de 2019.

La situació de pandèmia tampoc ha ajudat gaire a revitalitzar un moviment que, segons Aitor Blanc, un dels seus representants al plenari durant el mandat 2015-2019, "va posar sobre la taula conflictes i lluites socials molt importants per a la ciutat. Estem satisfets de la feina feta", indica. 

Més que un comiat definitiu, SOM parla d'una "nova etapa" que situarà els integrants d'aquest moviment "de nou en el lloc que ens pertoca: la mobilització, la denúncia al carrer i les reivindicacions socials als barris". La formació d'esquerres haurà de procedir, això sí, al tancament comptable i altres obligacions administratives prèvies a la dissolució definitiva com a partit polític. 

L'inici de dissolució de la candidatura SOM Gramenet no afecta en principi a CUP-Gent de Gramenet, que continua sent una plataforma política en funcionament a la nostra ciutat. El gran dubte que s'obre ara és què passarà, a nivell local, amb el buit que deixa SOM, i és que malgrat no obtenir representació en les darreres eleccions locals de 2019, aquesta formació va acumular més de 2.200 vots i el 4,99 per cent del vot total a Santa Coloma, quedant-se a les portes d'obtenir representació. "De moment no s'ha decidit res sobre el futur, però en l'assemblea del dissabte ja va haver-hi gent que va dir que s'haurà de pensar en alguna cosa amb vista a les properes municipals. Es decidirà més endavant", afegeix Aitor Blanc. El mateix comunicat també parla de "construir nous projectes que generin alternatives a la nostra ciutat". 

Poden llegir el comunicat oficial de SOM Gramenet clicant en aquest enllaç