Skip to main content

Política

Formada l’Assemblea d’Esquerra Unida Catalunya a la ciutat

  • Xavi Chica

El 30 de setembre va tenir lloc l’assemblea telemàtica per constituir l’assemblea local d’Esquerra Unida Catalunya a Santa Coloma de Gramenet, on van ser escollits Carlos Rosales com a Portaveu i Xavier Pujols com a responsable de Militància. Aquesta assemblea local és un pas més en el procés de formació d’Esquerra Unida Catalunya després de l’acte fundacional que va tenir lloc al febrer i en espera de l’assemblea constituent.

En aquesta primera assemblea, va escollir-se un grup de sis persones, a més dels ja citats Carlos Rosales i Xavier Pujols, format per Raquel Cuesta, Antonio Molina, Tere Adame i Ana Martín, què actuarà com a grup coordinador de manera provisional.

El portaveu provisional d’aquesta formació és Carlos Rosales, jove de 24 anys, què és militant del PSUC Viu i la JSUC i participa en diverses entitats colomenques com SOS Gent Gran o la PAHV entre d’altres. Infermer de professió, en l’actualitat treballa com a suport tècnic del Grup Municipal d’En Comú Podem a Santa Coloma.

Esquerra Unida Catalunya es forma com a resultat la decisió de la direcció d’EUiA de trencar amb Izquierda Unida i amb els Comuns, no compartida per una majoria dels seus militants. Esquerra Unida Santa Coloma sorgeix com a l’espai d’aquelles persones que es senten referenciades a nivell estatal amb Izquierda Unida i què a més tenen en el projecte de Catalunya en Comú el seu espai a nivell nacional i d’En Comú Podem en l’àmbit local.

A Santa Coloma, el gruix de la militància d’EUiA ha donat suport a la creació d’Esquerra Unida Catalunya.